VORES UNGE GRØNNE KOKOSNØDDER

HVOR KOMMER DE FRA?

Hos Tasty Coconut er kun det bedste godt nok.

Vores kokoksnødder har derfor et ekstra højt brix-niveau (indikator for hvor meget kokosvand der er i kokoksnødden) og farven på vores kokosnøddevand forbliver uændret ved levering på grund af den høje modenhed af kokosnødderne. Typisk plukkes unge kokosnødder allerede ved 7 måneder, hvor vores kokosnødder plukkes når de er 9 måneder.

ER DE ØKOLOGISKE?

De fleste farme bruger 100% naturlig gødning, og sprøjter ikke deres kokosnødder, da kokosnødder ikke er udsat for at blive spist af fugle mm. på grund af sin tykke skal. Det betyder også at de fleste kokosfarme ikke har investeret i en certificering der gør det muligt at kalde produktet ”økologisk”, fordi certificeringen simpelthen er for omkostningsfuld i forhold til efterspørgslen på økologiske kokosnødder. Derfor må vi ikke kalde kokosnødderne økologiske, selvom de i teorien er det. Vi arbejder på at få kokosnødderne testet, så vi har lov at kalde dem økologiske.

Vores kokosnødder kommer fra en familieplantage i Vietnam. Kokosnødder fra netop dette område har en større mængde kokosvand (27% sammenlignet med den gennemsnittet på 22%) og større mængde kokoskød (35% sammenlignet med den gennemsnittet på 30%).

Herudover tilbyder vi en stabil kvalitet og bæredygtighed på grund af samlingscentrets beliggende ved de dyrkede marker og tæt samarbejde med kokosfarmen

IMG_7335.jpg

HVORDAN SIKRER VI EN BÆREDYGTIG PRODUKTION?

Bæredygtighed kan betyde mange ting, og for Tasty Coconut betyder det gode forhold for medarbejderne på kokosfarmene, nænsom håndtering ved forarbejning af produkterne og ingen brug af sprøjtegifte for at skåne natur og forbruger.

Vi har valgt farme der betaler en relativt højere løn, har udstyr der sikrer medarbejdernes sikkerhed, ingen varmehandling af produkterne og ingen sprøjftegifte.

Kokostræer af typen Cocos nucifera har en gennemsnitlig levealder på 80 år, og skæres først ned når de dør. Så i hele træets levetid lagrer det Co2, hvilket også sikrer en mere bæredygtig produktion i forhold til klimaforandringer.