HVORDAN ÅBNER MAN EN YOUNG COCONUT?

Tasty Coconut anbefaler, at man altid åbner kokosnødder således at man har mulighed for at se kokosvandet, og man på den måde kan identificere evt. misfarvninger, dårlig lugt eller lign.

En helt ubehandlet young coconut

Produkt 2.jpg

En ung kokosnød kan være ret uhandy når man lige har plukket den fra palmen. Denne variation ses ikke så ofte herhjemme endnu, selvom det helt klart er den mest autentiske oplevelse at drikke og spise en hel kokosnød. Den har også den fordel, at holdbarheden er længere pga. den tykke skræl der beskytter kokosnøddens indhold.

Herunder ses hvordan den åbnes:

1. Tag din machete/eller køkkenkniv og skær top og bund af.

2. Åben kokosnødden ved at hakke den øverste del af skallen af, således at man har mulighed for at se kokosvandet, og man på den måde kan identificere evt. misfarvninger, dårlig lugt eller lign.

3. Indsæt sugerør og drik (spis bagefter kødet med en ske).

3photos.jpg

En diamond cut young coconut

Diamond%20cut_edited.jpg

Imodsætning til en kokosnødden ovenfor, er denne kokosnød mere "klargjort". Den yderste omkringliggende skal er fjernet og kokossnødden har form som en "diamant".

Åbnes således:

1. Skær skrællen af toppen med en skarp kniv (pas på du ikke spilder).

2. Hak skråt ned i kokosnødden med bagenden af knivbladet i en rund ring. Brug så bagenden af knivbladet til at vrikke toppen af, således at der er frit udsyn til kokosvandet.

3. Nyd med sugerør og derefter ske.

En poleret young coconut

Denne type er "klargjort" endnu mere, da alt den omkringliggende skal er fjernet. Det er derfor kun selve kokosnødden der er tilbage.

Åbnes således:

1. Hak skråt ned i kokosnødden med bagenden af knivbladet i en rund ring. Brug så bagenden af knivbladet til at vrikke toppen af, således at der er frit udsyn til kokosvandet.

2. Nyd med sugerør og derefter ske.

En "ring pull" young coconut

Produkt%25205_edited_edited.jpg

Denne type er "klargjort" så man kan åbne den ligeså nemt som man åbner en dåse cola.

Åbnes således:

1. Åbn ved at vride kokosnøddens "clips" bagud

2. Drik og spis

Tasty Coconut anbefaler, at man altid åbner kokosnødder således at man har mulighed for at se kokosvandet, og man på den måde kan identificere evt. misfarvninger, dårlig lugt eller lign.

Flere eksempler på, hvordan man åbner en kokosnød kan ses nedenfor:

 

Hel kokosnød:

https://www.youtube.com/watch?v=ILHvXaXIP5I

Diamond cut:

https://www.youtube.com/watch?v=-R3SJV7YDzM

Ring pull:

Den behøver I vel ikke en video for at kunne åbne :)