HVAD ER EN YOUNG COCONUT?

Young coconuts eller unge kokosnødder er de grønne kokosnødder vi kender fra Asien, Sydamerika og Afrika. De grønne køkosnødder høstes direkte fra træet, inden de får tid til at ældes og falder ned af sig selv, ligesom de modne brune afskallede kokosnødder gør. Der er meget mere vand i en ung kokosnød, og kokoskødet er helt geléagtigt og smager meget sødere end man er vant til fra de brune kokosnødder. De grønne og de brune kokosnødder er altså den samme type kokosnød, blot i 2 forskellige stadier.
Det unge kokosvand tilbyder en sød smag, og kokoskød der er blødt nok til at spise med en ske.
Efter vores overbevisning er dette de lækreste kokosnødder du kan få fingrene i, og den måske sundeste læskende drik du kan opstøve.

KOKOSNØDDENS FORSKELLIGE LAG

Kokos er et frø fra et tropisk træ - Cocos Nucifera. Det hører til Arecaceae-familien og vokser i et fugtigt og varmt klima. Dette palmetræ er hjemmehørende i bl.a. Malaysia og findes i Sydøstasien, Indonesien m.fl.

Frugten består af tre lag: endocarp, exocarp og mesocarp. Exocarp er det grønne og glatte, yderste lag. Mesocarp er det midterste kødfulde lag af kokosnødden; endokarpen er det hårde og træagtige lag, der omgiver frøet.

kOKOSNØD - INDRE.png